0 L

S’ka produkte në shportë.

Transporti falas për çdo blerje mbi 5,000 lekë ne Tirane dhe mbi 8,000 lekë në qytete të tjera!

info@megastorealbania.com

+355 69 69 38 832

0 L

S’ka produkte në shportë.

Çfarë është Detoksifikimi dhe si ta kuptoni nëse trupi juaj ka nevojë për të?

Këto ditë, fjala detoksifikim mund të dëgjohet kudo,  megjithatë për të kuptuar thelbin e tij real, çfarë do të thotë dhe si mund të shfrytëzohet potenciali i tij, lexo më poshtë.

Pra, çfarë do të thotë detoksifikimi? Në thelb, detoksifikimi është natyral dhe i referohet heqjes natyrale të toksinave nga trupi. Në baza ditore, mëlçia, veshkat, sistemet limfatike të zorrëve po e bëjnë këtë punë vazhdimisht për ne.
Atëherë pse është nevoja që të kemi një program shtesë detoksikimi për trupin?

Ne jemi të ekspozuar ndaj shumë kimikateve qoftë në furnizimin tonë me ushqim, ajrin që thithim, përdorim çdo ditë kozmetikë dhe agjentë të tjerë kimikë në pastrim. Disa nga këto janë shumë të dëmshme dhe mund të shkaktojnë dëme të mëdha. Për ti bërë mëlçinë dhe veshkat më efikase, ne mund të adoptojmë disa praktika të shëndetshme, të cilat më pas ndihmojnë në largimin e toksinave.

PRA SI FUNKSIONON DETOKSIFIKIMI?

Ka dieta të ndryshme detoksifikimi, duke filluar nga agjërimet totale të urisë deri tek agjërimet e lëngjeve, tek qasjet e modifikimit të ushqimit dhe ato që shpesh përfshijnë përdorimin e laksativëve, diuretikëve, vitaminave, mineraleve dhe/ose “ushqimeve pastrues”. Të gjitha këto e nënshtrojnë trupin ndaj stresit të panevojshëm.

Atëherë çfarë duhet bërë?

Detoksifikimi duhet të jetë një ndryshim i stilit të jetesës ku fokusi është më shumë në ngrënien e ushqimit të pastër. Rezulton në pastrimin e trupit, ushqyerjen dhe rikarikimin e tij. Së pari duhet të përqendroheni në zvogëlimin e ngarkesës së toksinave në trup, më pas të hahen ushqime të tilla, të cilat mund të ofrojnë lëndë ushqyese të shëndetshme që do të ndihmojnë në furnizimin me karburant të trupit.

Fokusi duhet të jetë detoksifikimi i të gjitha aspekteve të jetës.

Këto toksina janë zakonisht arsyeja e moshumbjes së peshës, pavarësisht nga ushtrimet dhe dietën e duhur. Pra, miratimi i programit të duhur mund të përmirësojë shëndetin e dikujt dhe të ndihmojë në humbjen e peshës. Gjithashtu do ta bëjë njeriun të ndihet më i lumtur dhe më i shëndetshëm nga brenda.

SI TA KUPTONI NËSE DUHET TË DETOKSIFIKOHENI?

Detoksifikimi është i nevojshëm nëse vuani nga:

 • Lodhje e pashpjegueshme
 • Trakti gastro-intestinal i dobët
 • Njollat dhe lëkura e irrituar
 • Alergjitë
 • Shenjë e imunitetit të dobët si infeksione të përsëritura
 • Sytë e fryrë
 • Aciditet dhe fryrje
 • I pavëmendshëm
 • Mendje e irrituar
 • Çrregullime të shpeshta të humorit
 • Emocionalisht i paqëndrueshëm, i dëshpëruar, i pamotivuar dhe i mungon energjia dhe entuziazmi për jetën

Të gjitha këto janë tregues të korrigjimit të karburantit të trupit tonë. Dhënia e një diete të pastër të shëndetshme për trupin tuaj është një proces i vetë-pastrimit dhe vetë-shërimi. Ajo që ne i japim trupit është ajo që reflektojmë në shëndetin tonë fizik dhe mendor.

Këto ditë, fjala detoksifikim mund të dëgjohet kudo,  megjithatë për të kuptuar thelbin e tij real, çfarë do të thotë dhe si mund të shfrytëzohet potenciali i tij, lexo më poshtë.

Pra, çfarë do të thotë detoksifikimi? Në thelb, detoksifikimi është natyral dhe i referohet heqjes natyrale të toksinave nga trupi. Në baza ditore, mëlçia, veshkat, sistemet limfatike të zorrëve po e bëjnë këtë punë vazhdimisht për ne.
Atëherë pse është nevoja që të kemi një program shtesë detoksikimi për trupin?

Ne jemi të ekspozuar ndaj shumë kimikateve qoftë në furnizimin tonë me ushqim, ajrin që thithim, përdorim çdo ditë kozmetikë dhe agjentë të tjerë kimikë në pastrim. Disa nga këto janë shumë të dëmshme dhe mund të shkaktojnë dëme të mëdha. Për ti bërë mëlçinë dhe veshkat më efikase, ne mund të adoptojmë disa praktika të shëndetshme, të cilat më pas ndihmojnë në largimin e toksinave.

PRA SI FUNKSIONON DETOKSIFIKIMI?

Ka dieta të ndryshme detoksifikimi, duke filluar nga agjërimet totale të urisë deri tek agjërimet e lëngjeve, tek qasjet e modifikimit të ushqimit dhe ato që shpesh përfshijnë përdorimin e laksativëve, diuretikëve, vitaminave, mineraleve dhe/ose “ushqimeve pastrues”. Të gjitha këto e nënshtrojnë trupin ndaj stresit të panevojshëm.

Atëherë çfarë duhet bërë?

Detoksifikimi duhet të jetë një ndryshim i stilit të jetesës ku fokusi është më shumë në ngrënien e ushqimit të pastër. Rezulton në pastrimin e trupit, ushqyerjen dhe rikarikimin e tij. Së pari duhet të përqendroheni në zvogëlimin e ngarkesës së toksinave në trup, më pas të hahen ushqime të tilla, të cilat mund të ofrojnë lëndë ushqyese të shëndetshme që do të ndihmojnë në furnizimin me karburant të trupit.

Fokusi duhet të jetë detoksifikimi i të gjitha aspekteve të jetës.

Këto toksina janë zakonisht arsyeja e moshumbjes së peshës, pavarësisht nga ushtrimet dhe dietën e duhur. Pra, miratimi i programit të duhur mund të përmirësojë shëndetin e dikujt dhe të ndihmojë në humbjen e peshës. Gjithashtu do ta bëjë njeriun të ndihet më i lumtur dhe më i shëndetshëm nga brenda.

SI TA KUPTONI NËSE DUHET TË DETOKSIFIKOHENI?

Detoksifikimi është i nevojshëm nëse vuani nga:

 • Lodhje e pashpjegueshme
 • Trakti gastro-intestinal i dobët
 • Njollat dhe lëkura e irrituar
 • Alergjitë
 • Shenjë e imunitetit të dobët si infeksione të përsëritura
 • Sytë e fryrë
 • Aciditet dhe fryrje
 • I pavëmendshëm
 • Mendje e irrituar
 • Çrregullime të shpeshta të humorit
 • Emocionalisht i paqëndrueshëm, i dëshpëruar, i pamotivuar dhe i mungon energjia dhe entuziazmi për jetën

Të gjitha këto janë tregues të korrigjimit të karburantit të trupit tonë. Dhënia e një diete të pastër të shëndetshme për trupin tuaj është një proces i vetë-pastrimit dhe vetë-shërimi. Ajo që ne i japim trupit është ajo që reflektojmë në shëndetin tonë fizik dhe mendor.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

spot_img

postimet e fundit në blog