0 L

S’ka produkte në shportë.

Transporti falas për çdo blerje mbi 5,000 lekë ne Tirane dhe mbi 8,000 lekë në qytete të tjera!

info@megastorealbania.com

+355 69 69 38 832

0 L

S’ka produkte në shportë.

Kolagjeni detar: Gjithçka që duhet të dini për të!

Deri tani, me siguri keni parë shumë produkte me kolagjen detar në treg. Nëse nuk i keni parë akoma, prisni t’i shihni shumë shpejt! Kolagjeni është një nga lëndët ushqyese më të njohura të bukurisë nga brenda jashtë, dhe mund të habiteni kur të mësoni se sa i rëndësishëm është për lëkurën tuaj!

Fjala “kolagjen” vjen nga fjala greke “kolla”, që përkthehet në “ngjitës”. Duke marrë parasysh se puna e ngjitësit është të mbajë gjithçka së bashku, kjo mund t’ju japë një të dhënë për rolin e kolagjenit në trup. Organi më i madh i jashtëm në trupin tuaj është lëkura, dhe kolagjeni është proteina që e mban lëkurën tuaj të fortë dhe rrezatuese në mënyrë që të mund të bëjë punën e saj. Ja një vështrim më i afërt se çfarë bën kolagjeni dhe se si shtesat e kolagjenit mund të ndihmojnë në ruajtjen e shkëlqimit natyral të shëndetshëm të lëkurës tuaj

Kolagjeni tonifikon dhe rrit elasticitetin e lëkurës suaj!

Fatkeqësisht, prodhimi i kolagjenit bie në moshë të re dhe vazhdon të bjerë me shpejtësi me çdo dekadë të re. Për më tepër, faktorë të tjerë ndikojnë në strukturën e lëkurës tuaj dhe prodhimin e kolagjenit. Zakonet e pashëndetshme dhe mjedisi përshpejtojnë dëmtimin e lëkurës dhe shfaqjen e lëkurës së plakur. Kjo përfshin zakone të tilla si pirja e duhanit, konsumimi i tepërt i alkoolit, ushqimi i dobët, stresi dhe mungesa e gjumit. Përveç kësaj, ndotja e mjedisit, ilaçet dhe rrezet UV mund të kenë një ndikim të dëmshëm në lëkurën tuaj. Kombinuar me uljen natyrale të prodhimit të kolagjenit, këta faktorë çojnë në shumë sfida të lëkurës, duke përfshirë linjat e imëta, rrudhat e parakohshme, lëkurë pa jetë dhe e varur.

5 TIPOLOGJITË E KOLAGJENIT

TIPI I

I pranishëm në lëkurë, kocka, tendinat, muret e enëve të gjakut dhe indet lidhëse.

TIPI II

I pranishëm në disqet ndërvertebrale dhe në pjesë të syrit; i njohur gjithashtu për zbutjen e nyjeve.

TIPI III

I pranishëm në lëkurë, mushkëri, mëlçi, zorrë dhe sistemin vaskular të trupit tonë.

TIPI IV

I pranishëm në membranat që formojnë barriera në enët e gjakut dhe organet tona.

TIPI V

Tipi i V i kolagjenit është i pranishëm në placentë, mushkëri dhe muskujt tonë.

Kolagjeni i tipit I është kolagjeni më i bollshëm në trupin tuaj. Duke u kombinuar me acidin hialuronik (një hidratues që tërheq lagështinë) dhe elastinën (një proteinë fleksibël), kolagjeni i tipit I tonifikon strukturën e lëkurës suaj dhe shërben si një bllok themelor ndërtues.

BENEFITET E KOLAGJENIT

 Hidraton dhe zbut lëkurën
 Rrit elasticitetin
 Përmirëson rrudhat
 Jep shkëlqim dhe vitalitet
 Forcon barrierën mbrojtëse”

Kolagjeni marin, ose detar, vjen nga luspat e peshkut dhe ka strukturen molekulare më të ngjashme me atë të njeriut. Përveç kësaj, ai përmban sasi të larta të aminoacideve glicinë, proline dhe hidroksiproline. Aminoacidet konsiderohen si “blloqet ndërtuese të proteinave” dhe punojnë së bashku për të prodhuar proteina thelbësore, duke përfshirë kolagjenin.

Përveç përfitimeve kundër plakjes, kolagjeni i peshkut gjithashtu ofron një alternativë për njerëzit që kanë probleme në lidhje me përdorimin e formave të tjera të kolagjenit.

Këto çështje përfshijnë:
Shqetësime fetare: Disa njerëz nuk janë në gjendje të përdorin kolagjenin e bërë nga derri dhe lopa për shkak të besimeve të tyre.
Shqetësimi nga sëmundjet: Disa njerëz shqetësohen se proteinat e përdorura në produktet e kolagjenit mund të lidhen me sëmundjen e lopës së çmendur.Deri tani, me siguri keni parë shumë produkte me kolagjen detar në treg. Nëse nuk i keni parë akoma, prisni t’i shihni shumë shpejt! Kolagjeni është një nga lëndët ushqyese më të njohura të bukurisë nga brenda jashtë, dhe mund të habiteni kur të mësoni se sa i rëndësishëm është për lëkurën tuaj!

Fjala “kolagjen” vjen nga fjala greke “kolla”, që përkthehet në “ngjitës”. Duke marrë parasysh se puna e ngjitësit është të mbajë gjithçka së bashku, kjo mund t’ju japë një të dhënë për rolin e kolagjenit në trup. Organi më i madh i jashtëm në trupin tuaj është lëkura, dhe kolagjeni është proteina që e mban lëkurën tuaj të fortë dhe rrezatuese në mënyrë që të mund të bëjë punën e saj. Ja një vështrim më i afërt se çfarë bën kolagjeni dhe se si shtesat e kolagjenit mund të ndihmojnë në ruajtjen e shkëlqimit natyral të shëndetshëm të lëkurës tuaj

Kolagjeni tonifikon dhe rrit elasticitetin e lëkurës suaj!

Fatkeqësisht, prodhimi i kolagjenit bie në moshë të re dhe vazhdon të bjerë me shpejtësi me çdo dekadë të re. Për më tepër, faktorë të tjerë ndikojnë në strukturën e lëkurës tuaj dhe prodhimin e kolagjenit. Zakonet e pashëndetshme dhe mjedisi përshpejtojnë dëmtimin e lëkurës dhe shfaqjen e lëkurës së plakur. Kjo përfshin zakone të tilla si pirja e duhanit, konsumimi i tepërt i alkoolit, ushqimi i dobët, stresi dhe mungesa e gjumit. Përveç kësaj, ndotja e mjedisit, ilaçet dhe rrezet UV mund të kenë një ndikim të dëmshëm në lëkurën tuaj. Kombinuar me uljen natyrale të prodhimit të kolagjenit, këta faktorë çojnë në shumë sfida të lëkurës, duke përfshirë linjat e imëta, rrudhat e parakohshme, lëkurë pa jetë dhe e varur.

5 TIPOLOGJITË E KOLAGJENIT

TIPI I

I pranishëm në lëkurë, kocka, tendinat, muret e enëve të gjakut dhe indet lidhëse.

TIPI II

I pranishëm në disqet ndërvertebrale dhe në pjesë të syrit; i njohur gjithashtu për zbutjen e nyjeve.

TIPI III

I pranishëm në lëkurë, mushkëri, mëlçi, zorrë dhe sistemin vaskular të trupit tonë.

TIPI IV

I pranishëm në membranat që formojnë barriera në enët e gjakut dhe organet tona.

TIPI V

Tipi i V i kolagjenit është i pranishëm në placentë, mushkëri dhe muskujt tonë.

Kolagjeni i tipit I është kolagjeni më i bollshëm në trupin tuaj. Duke u kombinuar me acidin hialuronik (një hidratues që tërheq lagështinë) dhe elastinën (një proteinë fleksibël), kolagjeni i tipit I tonifikon strukturën e lëkurës suaj dhe shërben si një bllok themelor ndërtues.

BENEFITET E KOLAGJENIT

 Hidraton dhe zbut lëkurën
 Rrit elasticitetin
 Përmirëson rrudhat
 Jep shkëlqim dhe vitalitet
 Forcon barrierën mbrojtëse”

Kolagjeni marin, ose detar, vjen nga luspat e peshkut dhe ka strukturen molekulare më të ngjashme me atë të njeriut. Përveç kësaj, ai përmban sasi të larta të aminoacideve glicinë, proline dhe hidroksiproline. Aminoacidet konsiderohen si “blloqet ndërtuese të proteinave” dhe punojnë së bashku për të prodhuar proteina thelbësore, duke përfshirë kolagjenin.

Përveç përfitimeve kundër plakjes, kolagjeni i peshkut gjithashtu ofron një alternativë për njerëzit që kanë probleme në lidhje me përdorimin e formave të tjera të kolagjenit.

Këto çështje përfshijnë:
Shqetësime fetare: Disa njerëz nuk janë në gjendje të përdorin kolagjenin e bërë nga derri dhe lopa për shkak të besimeve të tyre.
Shqetësimi nga sëmundjet: Disa njerëz shqetësohen se proteinat e përdorura në produktet e kolagjenit mund të lidhen me sëmundjen e lopës së çmendur.PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

spot_img

postimet e fundit në blog