0 L

S’ka produkte në shportë.

Transporti falas për çdo blerje mbi 5,000 lekë ose më shumë!

info@megastorealbania.com

+355 69 69 38 832

0 L

S’ka produkte në shportë.

ARTHRITIS MASSAGE OIL

1,000 L1,700 L

SUPER RECETA PËR SËMUNDJET REUMATIZMALE

Arthritis Massage Oil është një recetë mjaft efektive për sëmundjet reumatizmale dhe jo vetëm.

1. Është analgjezik

2. Stimulon kyçet që të lëvizin lirshëm dhe pa pengesa

3. Largon acidin urik nga organizmi

4. Shmang inflamacionin e kyçeve

5. Stimulon prodhimin e lëngut synovial

6. Përmirëson qarkullimin e gjakut në kyçe

7. Stimulon forcën dhe energjinë e muskujve

SKU: N/A

Efektet

1. Është analgjezik

2. Stimulon kyçet që të lëvizin lirshëm dhe pa pengesa

3. Largon acidin urik nga organizmi

4. Shmang inflamacionin e kyçeve

5. Stimulon prodhimin e lëngut synovial

6. Përmirëson qarkullimin e gjakut në kyçe

7. Stimulon forcën dhe energjinë e muskujve

Vaji i masazhit mund të përdoret nga personat që vuajnë nga sëmundjet ose çrregullimet e mëposhtme:

1. Artrozat

2. Artritet

3. Hernia diskale

4. Spondiliartroza

5. Fibromialgjia

6. Migrena

7. Podagra

8. Mikrotraumat

9. Tërheqjet muskulare

10. Stresi dhe depresioni

Vaji i masazhit jep efekte mjaft të mira edhe për sëmundjet e mëposhtme:

1. Hipertensioni

2. Kistet ovariane

3. Endometrioza

4. Infeksionet gjenitale

Vaji i masazhit rekomandohet dhe jep rezultate mjaft të mira edhe për shtatzëninë dhe rritjen e reflekseve.

Përdorimi

1. PËR DHIMBJET E KOKËSVaji i masazhit është mjaft i mirë për dhimbjet e kokës me origjinë nga migrena, ose të natyrave nga më të ndryshme.Ajo redukton deri sa i eleminon plotësisht këto dhimbje, edhe pse në mjaft raste këto dhimbje janë mjaft të forta, sidomos dhimbjet e migrenës.APLIKIMI:Lagni me vajin e masazhit mollëzat e 4 gishtave të të dyja duarve (përveç gishtave të mëdhenj) dhe i vendosni mbi mollëzat e ngritura të faqeve (tek kocka poshtë rrathëve të syve). I tërhiqni fort në drejtim të veshëve me lëvizje rrethore dhe duke ushtruar presion. Mollëzat e duarve të mbyllin plotësisht veshët. Ky veprim kryhet për 4-5 minuta. Më pas, mollëzat e gishtave të të dy duarve takohen në mes të ballit dhe tërhiqen drejt skajeve të ballit. Po kështu, masazhohet qafa duke e shtypur me dorë. Pasi kryeni këtë proces, filloni masazhimin në majën e kokës dhe të gjithë zonën e flokëve.Gjatë masazhit, duhet të keni parasysh:a. Ushtroni presion të lehtë me mollëzat e gishtave.b. Lëvizjet të jenë rrethore dhe drejt një drejtimi të caktuar.c. Mollëzat e gishtave të jenë gjithmonë të lagura nga vaji. 2. KUNDËR MIGRENËSAPLIKIMI:Është mjaft e rëndësishme që të pini shumë ujë (2-3 gota ujë) përpara dhe pasi të keni realizuar këto teknika masazhi.Veprimi nr. 1Lagni mollëzat e 4 gishtave (përveç gishtit të madh) të dorës së djathtë me vaj masazhi kundër artritit dhe fërkoni ballin me to përgjatë gjithë gjatësisë së tij. Vazhdoni kështu, duke lagur vazhdimisht mollëzat me vaj për deri 3-4 minuta.Veprimi nr 2Lagni mollëzat e 2 gishtave të mëdhenj dhe gishtave tregues dhe me to kapni lëkurën e vetullave dhe i tërhiqni lehtë. Në të njëjtën kohë, i shtypni përderisa nuk ndjeni dhembje. Vazhdoni në këtë mënyrë përgjatë gjithë gjatësisë së vetullave për 1-2 minuta.Veprimi nr 3Lagni me vaj artriti mollëzat e të dy gishtave tregues dhe i vendosni ato në të dy anët e pjesës së sipërme të hundës (ura e hundës) në zgravat e syve. Shtypni anët e hundëve me gishtat në drejtim nga njëri-tjetri në mënyrë intensive, por jo sa të ndjeni dhembje. Merrni frymë thellë. Këtë veprim përsëriteni për 2-3 minuta.Veprimi nr 4Lagni me vaj artriti mollëzat e 2 gishtave tregues dhe shtypni me to zonën e tëmthave. Aplikoni lëvizje rrethore për 1-2 minuta.Veprimi nr 5Fërkoni qafën me vaj artriti për disa minuta. Shtypni me gishtat e dorës qafën deri sa të mos ndjeni dhimbje. Ky veprim bëhet disa herë. 3. PËR DHIMBJET E SHPINËSDhimbjet e shpinës mund të jetë nga një lloj dhimbje e lehtë, e vazhdueshme, deri tek një dhimbje e shpejtë, e fuqishme, e cila vështirë largohet. Ato mund të fillojnë shpejt nëse ju shtriheni ose ngrini diçka shumë të rëndë, ose mund të përkeqësohen gradualisht. Në mjaft situata, vaji i artritit është mjaft dobiprurës dhe me rezultate të shpejta.Masazhohet shpina, duke përdorur vaj artriti për 5 deri 10 minuta. Nëse nuk ndjeni dhimbje, shtypet lehtë me shputat e duarve e gjithë zonëa deri në fundin e shpinës. 4. KUNDËR ENJTJEVE DHE DHIMBJEVE TË KYÇEVEEnjtjet dhe dhimbja e kyçeve është simptoma bazë e artritit. Enjtjet e kyçeve vijnë si pasojë zgjerimit të tyre, zakonisht si rezultat i një procesi inflamator apo të dëmtimit të tyre, ose të strukturave përreth. Ënjtja e kyçeve mund të shoqërohet me simptoma të tjera, duke përfshirë ngurtësi, dhimbje, skuqje, ngrohtësi, dhe vështirësi në lëvizje.  Vaji i artritit është jashtëzakonisht efektiv në këto raste.Hidhni disa pika vaj artriti në zonat e kyçeve dhe masazhojeni lehtë me mollëzat e gishtave për 5 minuta. Nëse nuk ndjeni dhimbje, shtypni lehtë me mollëzat e gishtave gjithë zonën e kyçeve. 5. DHIMBJET E MESITDhimbjet e mesit janë jashtëzakonisht të përhapura, madje edhe në moshat e reja. Origjina e tyre është e shumëllojshme, dhe shpesh jo plotësisht e njohur. Ato mund të vijë si pasojë e një lëndimi, ndonjë sëmundje apo dëmtime në struktura të ndryshme të trupit, duke përfshirë kockat, muskujt, ligamentet, kyçet, nervat apo dëmtimet e palcës kurrizore. Lloji i dhimbjes mund të ndryshojnë në masë të madhe dhe mund të ndihet si dhimbje të kockave, dhimbje nervore apo dhimbje të muskujve. Ndjenja e dhimbjes mund të ndryshojë. Për shembull, dhimbja mund të jetë e vazhdueshme, djegëse, sikur të kalojnë thika, apo ndjesi shpimi gjilpërash; e mirë-përcaktuar ose e paqartë. Intensiteti mund të shkojnë nga dhimbje të lehta dhe deri në dhimbje të rënda. Në mjaft situata, vaji i artritit është mjaft dobiprurës dhe me rezultate të shpejta.Masazhohet fundi i shpinës, duke përdorur vaj artriti për 5 deri 10 minuta. Nëse nuk ndjeni dhimbje, shtypet lehtë me shputat e duarve e gjithë zona e mesit dhe fundi i shpinës. 6. ENJTJET E INDEVE TË BUTAEdema është termi mjekësor për ënjtjet. Kjo është një përgjigje e përgjithshme e trupit ndaj lëndimit ose inflamacionit. Edema mund të izolohet në një zonë të vogël, ose të përhapet në tërë trupin.Medikamentet, infeksionet, shtatzënia, dhe shumë probleme mjekësore mund të shkaktojë edemë, të tilla si: hipoalbuminemia, reaksionet alergjike, sëmundjet e zemrës, etj. Edhe në këto raste, masazhi me vaj artriti mund të japë rezultate të mira.Masazhohet zona me edemë, duke përdorur vaj artriti për 5 deri 10 minuta. Nëse nuk ndjeni dhimbje, shtypet lehtë me shputat e duarve, ose mollëzat e gishtave të gjithë zonën e edemës. 7. NGËRÇETNgërçet janë një tkurrje e pavullnetshme dhe e vrullshme e muskujve, ose një paralizë e pjesshme dhe e përkohshme e muskujve, shkaktuar kryesisht nga mbingarkesa. Ngërçet shkaktojnë dhimbje të forta.  Masazhi me vajra organikë është një trajtim parësor për ngërçet, pavarësisht nga origjina e tyre. Masazhi me vaj artriti krijon mjaft lektësi në këto raste. Masazhohen muskujt e tkurrur, duke përdorur vaj artriti për 5 minuta. 8. DHIMBJET E VITHEVE, KOFSHËS DHE KËMBËVEDhimbjet e vitheve, kofshës dhe këmbëve janë karakteristike për shiatikun. Shiatiku shoqërohet me një dhembje e fortë, e cila kalon nga vithet, kofsha dhe këmba deri në shputën e këmbës (përgjatë rrugës së nervit ishiatik). Kjo ndodh si pasojë e prekjes së nervave, (fjala është më shpesh për nervat e rrënjës lumbare të parë L1 dhe të pestë sakrale S5; pikërisht këtu është edhe fillimi i rrugës së nervit ishiatik). Për këtë arsye edhe dhembja e ka marrë ketë emër.  Trajtimi me vaj artriti rekomandohet duke aplikuar masazhin përgjatë gjithë zonës së dhembjes për disa minuta, në varësi të stadit të dhimbjes dhe përhapjes së saj. 9. PËR DHIMBJET (NGËRÇET) MENSTRUALEDhimbjet, apo siç quhen ndryshe ngërçet menstruale, i njohur gjithashtu me emrin shkencor dismenorrea, janë dhimbje të forta në fundin e barkut që mund të shfaqen para dhe gjatë periudhës menstruale të femrave. Dhimbjet janë veçanërisht të forta 1-2 ditë përpara ciklit menstrual dhe 2-3 ditët e para të ciklit.  Masazhi me vajin e artritit është mjaft efektiv gjatë kësaj kohe. Hidhni disa pika vaj artriti në fundtë barkut dhe masazhojeni lehtë me mollëzat e gishtave për 5 minuta. Shumë studime kanë treguar se ajo do të reduktojë ndjeshëm dhimbjen nga ngërçet menstruale deri në 50% në mjaft raste. 10. PËR DHIMBJET DHE LODHJET E MUSKUJVEZakonisht dhimbjet dhe lodhjet e muskujve janë simptoma të fibromialgjisë. Njerëzit me fibromialgji kanë “pika të ndjeshme” në organizëm. Pikat e ndjeshme janë vende specifike në qafë, kraharor, shpinë, vithe, krahë ose këmbë. Këto pika shkaktojnë dhimbje kur në to bëhet presion. 11. PËR ANKTHIN, DEPRESIONIN DHE PAGJUMËSINËSipas shumë studimeve dhe praktikave, është vërtetuar se masazhi me vaj masazhi ndihmon mjaft në qetësimin e ankthit dhe depresionit. Ky lloj masazhi e ul nivelin e kortizolit (hormoni shkaktar i stresit dhe depresionit) në masën 50%, ul gjithashtu prodhimin e substancës neurotransmetues P, e cila është e lidhur me dhimbjen dhe nga ana tjetër, rrit nivelin e serotoninës, e cila është hormon përgjegjës për mirëqënien në përgjithësi. neurotransmetuesve që ndihmojnë në reduktimin e depresionit dhe pagjumësisë.  Masazhi me vajin e masazhit kundër ankthit dhe depresionit rekomandohet në zonën e ballit, gjoks, shpinë dhe abdomen. 12. PËR QETËSIMIN E SYVE TË LODHURMasazhi me vajin e masazhit është jashtëzakonisht efektiv për qëtësimin e syve të lodhur. Aktiviteti i shtuar para kompjuterit e bën mëse të nevojshëm trajtimin e syve. Përveç kësaj, ky trajtim qetëson presionin tek sinuset dhe eleminon dhimbjen e kokës dhe redukton rrathët e zinj të syve, qeskat dhe parandalon e redukton rrudhat e syve.APLIKIMI:Lagni e gishtat e mëdhenj të duarve me vaj masazhi. Mbyllni sytë dhe vendosni mollëzat e gishtave të mëdhenj poshtë vetullave ngjitur me shtegun e hundës. Shputat e duarve shikojnë lart. Lëvizni ngadalë gishtat e mëdhenj përgjatë qepallave të sipërme deri në skajin e vetullave. Rrotulloni duart në mënyrë që shputat e duarve të shikojnë poshtë dhe lëvizni gishtat e mëdhenj përgjatë qepallave të poshtme deria sa ato të takohen me mollëza mbi shpinën e hundës. Këtë masazh aplikojeni disa herë për 15-20 minuta. Rezulatet do të jenë të mahnitshme! 13. PËR RRITJEN E REAGIMIT NERVORShputat e këmbëve janë të mbushura me mbaresa nervore, të cilat janë përgjegjese për organet e ndryshme. Masazhimi i shputave të këmbëve, duke përdorur edhe vaj masazhi është mjaft efektiv për stimulimin e reflekseve të organeve të ndryshme dhe rritjen e aktivitetit të tyre.APLIKIMI:Pasi të lyeni gishtat me vaj masazhi, masazhoni shputat e këmbëve duke i shtypur ato fort gjatë gjithë sipërfaqes së tyre. Me këtë lloj trajtimi, organizmi do të ndihet mjaft i gjallëruar. Ky aplikim rekomandohet të bëhet 2-3 herë në javë. 14. MASAZHI GJATË SHTATZËNISËGjatë shtatzënisë trupi i nënshtrohet ndryshimeve mjaft të mëdha. Masazhi gjatë shtatzënisë konsiston të reduktimin e stresit, reduktimin e ënjtjeve në duar dhe këmbë si dhe eleminimin e dhimbjeve në muskuj dhe kyçe.Masazhi gjatë shtatzënisë mund të jetë veçanërisht i dobishëm në një kohë kur ilaçet dhe opsionet e tjera mjekësore mund të jetë më të kufizuara, ose të përjashtuara. Kujdes! Masazhi me vajin e artritit gjatë periudhës së shtatzënisë duhet të kryhet vetëm nga specialistë të çertifikuar për këto lloj masazhesh dhe që kanë përvojë ne trajtimin e grave shtatzëna.  Në kushte shtëpijake, trajtimi me vaj artriti duhet të bëhet thjesht duke lyer dhe fërkuar me vaj ato zona të cilat shkaktojnë dhimbje.

Përbërësit

Vaj turmerik, Vaj Xhinxheri, Vaj Dëllinje, Vaj i Farës së Zezë, Vaj Hithre, Vaj Lavandre, Vaj Rozmarine, Vaj Frankincense.

Produkti është 100% natyral, nuk përmban asnjë aplikim kimikatesh, nuk ka aditivë, konservantë, është i pa rafinuar dhe pa aromatizues

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhuni i pari që shqyrton “ARTHRITIS MASSAGE OIL”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Cfarë pëlqejnë klientët